Fares – 85 de ani

Fares – 85 de ani

En: A few days ago we had the pleasure of attending a very interesting event, in celebration of the 85th anniversary of Fares Orăștie, a company that we were already customers of. Fares produces amazing plant-based items, that range from teas to all sorts of fito-therapeutical products. During the event we learned a lot about the company’s history, about how everything started and developed, about the healing power of plants and all sorts of related fun facts.

Ro: Acum cateva zile am avut placerea de a lua parte la un eveniment foarte dragut, cu ocazia aniversarii a 85 de ani de la infiintarea Fares Orăștie. Deja eram cliente ale companiei si ne-am bucurat sa aflam lucruri noi despre istoricul acesteia, precum si alte detalii interesante sau amuzante, pe care le vom prezenta mai jos. Povestea Fares Orăștie e despre plantele pe care natura ni le oferă, presărate pretutindeni în țara noastră sau în lumea largă. De fapt, această poveste a început de pe timpurile strămoșilor daci, care știau multe minuni despre plante, sănătate și viață. Iar meșteșugul acesta al lor nu a pierit niciodată: a renăscut acum 85 de ani, în anul 1929, în mâinile vizionarului farmacist Andrei Farago și s- a așezat la poalele Sarmisegetuzei, înapoi în inima Daciei.

Fares_85_ani (1)

  • Farmacistul Andrei Farago a fondat în anul 1929 firma „Digitalis, prima companie română pentru cultivarea plantelor medicinale”, care astăzi poartă numele Fares;

Fares_85_ani (2)

  • Este nevoie de peste 20 de ore de analize pentru o cutie de ceai și chiar 48 de ore pentru antibioticul natural Biosept;

Fares_85_ani (3)

  • Realizarea unui produs nou durează de la 9 la 18 luni. În acest timp se trece de la documentarea științifică, la probele de laborator și probele pilot, testări și analize, elaborarea standardului de calitate al produsului, obținerea avizelor de fabricație conforme cu legislația, evaluarea eficienței terapeutice.

Fares_85_ani (6)

  •  Cele mai longevive produse Fares sunt: ceaiurile de mușețel, gălbenele, sunătoare, mentă, tei, coada șoricelului, coada calului, păducel, trei frați pătați, urzică. Acestea există chiar de la începuturile Fares, adică de 85 de ani. Tot de atunci există și uleiul esențial de mentă.

Fares_85_ani (4)

  • Fares Orăștie produce peste 20 de milioane de cutii de ceai în fiecare an. Dacă am pune cap la cap toate aceste cutiuțe de ceai, am putea acoperi o distanță aproape echivalentă cu lungimea fluviului Dunărea – 2.800 km – de la izvoarele din Germania și până la vărsarea în Marea Neagră.

collage_fares

 All product photos © The Hearabouts,  all event photos © Andrei Nica

sig se

(Visited 245 times, 1 visits today)

1 Comments

  1. Pingback: Concurs Fares - Giveaway - The Hearabouts | The Hearabouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *